Съюзът по хранителна промишленост и Федерацията на научно-техническите съюзи в България организират съвместно с Университета по хранителни технологии конференция с международно участие „Иновации в хранително-вкусовата промишленост – проблеми и перспективи“ на 25 октомври 2023 г. в Университет по хранителни технологии – Пловдив.
ТЕМИ:
- Основни тенденции в развитието на иновациите в хранителната индустрия
- Индустриалната собственост като елемент на иновационния процес - нови гъвкави инструменти за бъдещето развитие на политиката на качеството. Регистрация на защитени географски означения и храни с традиционно специфичен характер.
- Хранителните добавки и добавки в храни – нови законодателни изисквания
- Иновации в опаковките на храните
- Възможности за подпомагане на бизнеса от програми и проекти. Финансиране и субсидиране на иновационни проекти
- Иновациите в ХВП – споделяне на опит от водещи фирми и научни звена
- Разработки на нови продукти на млади учени и студенти в областта на ХВП.
За повече информация ТУК