Назад

XVI-та конференция "Иновации в хранително-вкусовата промишленост"


Съюзът по хранителна промишленост и Федерацията на научно-техническите съюзи в България организират съвместно с Университета  по хранителни технологии  конференция с международно участие „Иновации в хранително-вкусовата промишленост – проблеми и перспективи“ на 25 октомври 2023 г. в Университет по хранителни технологии – Пловдив.

ТЕМИ:

  • Основни тенденции в развитието на иновациите в хранителната индустрия
  • Индустриалната собственост като елемент на иновационния процес - нови гъвкави инструменти за бъдещето развитие на политиката на качеството. Регистрация на защитени географски означения и храни с традиционно специфичен характер.
  • Хранителните добавки и добавки в храни – нови законодателни изисквания
  • Иновации в опаковките на храните
  • Възможности за подпомагане на бизнеса от програми и проекти. Финансиране и субсидиране на иновационни проекти
  • Иновациите в ХВП – споделяне на опит от водещи фирми и научни звена
  • Разработки на нови продукти на млади учени и студенти в областта на ХВП.

За повече информация ТУК