Назад

Вашето мнение е важно: Участвайте в Eurochambres Economic Survey 2025


Българската търговско-промишлена  кани своите членове и бизнес партньори да участват в анкетното проучване  Eurochambres Economic Survey 2025 (EES2025). Това е 32-то проучване за бизнес климата в Европа, като България участва за 26-ти пореден път чрез БТПП като организатор и партньор.

Проучването се извършва чрез стандартизиран въпросник за всички държави. Обикновено се анкетират около 60 000 фирми от над 133 европейски района.

Eurochambres Economic Survey 2025 е насочено към  проучване мненията и очакванията на европейския бизнес относно ключови бизнес индикатори - вътрешни продажби, износ, заетост, инвестиции и бизнес доверие. Резултатите от това проучване са основен източник на информация за политиците в Европейския съюз, предоставяйки им възможност да разберат настроенията и предизвикателствата пред бизнеса.

Участието в EES2025 е не само възможност за бизнеса да бъде чут на европейско ниво, но и шанс за всяка компания да оцени своите позиции и да се ориентира в динамично променящата се икономическа среда. Резултатите от проучването са анонимни и ще помогнат за формулирането на политики, които да подпомогнат икономическото развитие както на регионално, така и на национално ниво.

Вашето мнение е важно!  Моля,  попълнете анкетата, като използвате  следния линк. Въпросникът е кратък.

Крайният срок за попълване е 22 септември 2024 г.

Фирмите, които участват в анкетата, е желателно да бъдат от сферите промишленост (в т.ч. строителство) и услуги (в т.ч. търговия, ремонт, транспорт, туризъм и др.), без селско стопанство, застрахователно дело и банки, като е важно  да осъществяват износ.

В случай че възникнат въпроси, можете да се свържете с отдел „Икономически анализи”, Боряна Абаджиева, тел: 02/ 8117 410; 02/ 8117 411 или e-mail: b.abadzhieva@bcci.bg

Миналогодишният доклад, Eurochambres Economic Survey 2024, срещна широк отзвук сред деловите среди и медиите у нас - както  частта за България, така и пълните резултати за 133-те европейски региона.

Искрено Ви благодарим предварително за участието в проучването!