Back

В Интер Експо Център се провежда “Автомобилен салон София 2024“




Председателят на БТПП Цветан Симеонов посети 26-тото издание на изложението “Автомобилен салон София 2024“ в Интер Експо Център,  по покана на организатора - Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.  Симеонов разговаря с представители на участващите компании, които го запознаха с последните актуализации на моделите, техническите им възможности, нововъведенията и ползите им за потребителите.

Събитието, което продължава до 27 октомври, е включено в календара на OICA  /Международната организация на автомобилните производители/.

За многобройните почитатели на леките автомобили и за посетителите, чиито бизнес е свързан с индустрията за автомобили и всички автомобилни компоненти, ААП представя най-новите тенденции в бранша. Редица новости и автомобилни премиери се показват за първи път в България. В шестте зали на ИЕЦ, посетителите могат да се докоснат до луксозни и високотехнологични модели на над 30 водещи световни автомобилни марки, да тестват над 150 електрически, хибридни и др. модела и да са част от изживяване, показващо най-доброто от мобилността на бъдещето.

По традиция, запазено място на изложението имат не само автомобилните марки, а и редица други компании от браншове, свързани с автомобилния сектор – производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, аудио системи, както и лизингови компании, банки, застрахователни компании и много други.

Рекорден интерес към изложението през изминалия уикенд отчитат организаторите  – над 16 000 посетители.