ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Преустановено е движението на ГКПП-ве по границата между Автономен иракски район Кюрдистан и Турция
СТИВ-Ирак информира, че на 29 февруари т.г. движението на ГКПП-ве по границата между Автономен иракски район Кюрдистан (АИРК) и Турция е било преустановено. От министерството на здравеопазването на Турция са съобщили, че мярката е временна и е предприета с цел превенция разпространението на COVID-19 на турска територия. Със същата цел на 29.02. т.г. са били отменени и полетите на Турските авиолинии и авиокомпания „Пегасус“ от/за Ирак, в т.ч. АИРК. От министерството на вътрешните работи на АИРК са информирали, че ще работят за срочното възстановяване дейността на ГКПП-ве с Турция и реанимирането на търговския поток по границата. Към момента преминаването на тежкотоварни автомобили от Турция към АИРК и вайс-върса е преустановено. До решаването на проблема и реанимиране дейността по ГКПП-ве може да се стигне до задържане вноса на международна продукция, в т.ч. и българска на границата между Турция и АИРК.
НОВИНИ ОТ БТПП
Представяне на Международната банка за икономическо сътрудничество
17 март 2020, Гранд хотел София
Още
Успешно сътрудничество между България и Румъния
Търговският стокообмен расте средногодишно с 6%
Още
НОВИНИ ОТ СМЕСЕНИ ПАЛАТИ
Практически тренинг "Виртуоз в продажбите" в Русе
Най-ефективните техники от невро-лингвистичното програмиране, коучинг и медиация
Още
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Актуална информация относно работата със Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Преустановено е движението на ГКПП-ве по границата между Автономен иракски район Кюрдистан и Турция
Информация от СТИВ-Ирак
Още
Обзор на глобалните перспективи на природния газ с хоризонт 2050 г.
Информация от СТИВ - Доха
Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Ново проучване на Евробарометър: Опазването на околната среда и климата е важно за над 90 % от европейските граждани
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
МЗХГ организира кръгла маса за обсъждане на предстоящата стратегия „От фермата до трапезата – устойчиво производство на храни“
10 март от 9 часа, гр. София, зала „Рубин“, хотел Рамада
Още