Назад
Симпозиум "Европейски и световни предизвикателства за българските производители на храни и напитки"
Съюзът по хранителна промишленост отправя покана за участие в 13-ти симпозиум "Европейски и световни предизвикателства за българските производители на храни и напитки", по време на изложенията Месомания и Булпек в Интер Експо Център - София.
Събитието ще се състои на 6 октомври 2022 г. от 10,30 часа.
Ето някои от темите:
- Добавки в храните и хранителни добавки – регулиране и съвременни законодателни изисквания. Изисквания при внос от трети страни в България
- Най-новите изисквания към опаковките за храни и напитки. Актуална информация
- Законодателство, регламентиращо изискванията към етикетиране на храните и представяне на хранителната информация - нови аспекти при етикетиране на храни.
- Енергийната стойност на храните – нормативни изисквания за определянето й.
- Обучение и практически упражнения на тема етикетиране и енергийна стойност
- Обмен на информация между участващите фирми, представяне на изготвените етикети и изчислени енергийни стойности от представители на различните групи
За повече информация ТУК