Назад

Покана за участие в бизнес мисия в Лисабон, 5-7 ноември 2023г.


Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Португалската индустриална асоциация (AIP) и Посолството на България в Лисабон организират бизнес мисия, с провеждането на бизнес форум и двустранни срещи в Лисабон, в периода 5-7 ноември 2023 г.

Португалската икономика се възстановява бързо след ковид кризата, като БВП на страната е нараснал с 6.7% за 2022г. Най-важните сектори на португалската икономика включват търговията на едро и дребно, транспорт, хотелиерство и ресторантьорство, отбрана, образование, здравеопазване и социалната дейност, промишленост.

Секторите от взаимен интерес включват: индустриално производство, зелена и цифрова икономика, комуникации, енергийна ефективност и съхранение на енергия. Португалски производители на кафе, сирена и агнешко месо са заявили интерес за установяване на търговски връзки с български партньори - внос на продукти в България или търговско представителство.

По предварителни разчети разходите, свързани с посещението, възлизат на 1260 евро, в които са включени: пътуване със самолет, настаняване и 2 нощувки в 4-звезден хотел, работна вечеря, вътрешен транспорт, медицинска застраховка и организационна такса.

Фирмите, които имат интерес да участват в състава на бизнес мисията, следва да попълнят приложената регистрационна форма, както и да заплатят таксата за участие в срок до 16 октомври 2023 /понеделник/.

За повече информация относно бизнес мисията, организирана от БТПП, моля да се обръщате към дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” БТПП на телефони: 8117 494 и 8117 489 или e-mail: m.markova@bcci.bg

Приложение:

Покана

Проект на програма