Брой 33 (2288), 17-02-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ

Оферти за бизнес партньорство от Еnterprise Europe Network


Това е бюлетин на Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network за търсене на партньори за търговско и производствено коопериране и технологичен трансфер. В бюлетина са преведени кратки резюмета на запитванията. За да получите достъп до пълния текст на офертите или да заявите интерес, моля, въведете номера на обявата и използвайте опцията Request more information под всяка от обявите на адрес:

http://een-bcci.com/nameri-partnior/dostup-do-vsichki-oferti/

При затруднения, пишете ни на e-mail: een@bcci.bg или позвънете на тел. 02/ 8117 505, 515, 525

 

ШВЕЙЦАРИЯ
RDCH20210128001
Швейцарски стартъп разработва устройство за концентриране на протеинова фракция от човешко мляко на място в болниците, предназначено за недоносени бебета с тегло <1,5 kg при раждането. Иновативната технология позволява извличане на протеин от човешкото мляко, за да помогне на новородените да растат. Компанията търси производител на филтри (микро- и ултрафилтрация) за приложения, свързани с храните, за идентифициране и допълнително персонализиране на съответстващите филтри. Търсенето е във връзка с проект Eurostars за сътрудничество в областта на научните изследвания.
Краен срок за заявяване на интерес: 31 юли 2021 г.
Краен срок на поканата: 04 септември 2021 г.

 

АВСТРИЯ
T20210111001
Консорциум от австрийски изследователски институции с обширни познания в разработването на текстилни сензори, медицината и изследване на болести (инсулт) и тесни връзки с клиники, търси партньори за сътрудничество на основата на техническо споразумение. С това ноу-хау консорциумът разработва устройство, което може да бъде като медицинско („сензорна риза“). Този елемент ще може да наблюдава различни показатели за ключови телесни функции за грижа за възрастни лица и други пациенти.

 

ИТАЛИЯ
TRIT20210113001
Италианско МСП е разработило модерна концепция за литиево-железен фосфат. Компанията иска да разшири контактите си с разработчици на продукта до производители на батерийни комплекти. Това МСП търси производствено споразумение с европейски компании, оборудвани с всички онези производствени технологии, необходими за сглобяване на акумулаторни пакети: производствени линии, специфични процеси като лазерно заваряване на стълбове, управление на данни и др.

 

НИДЕРЛАНДИЯ
TRNL20201231001
и клиенти персонализиран споделяем и четим URL адрес за идентичност, който да бъде достъпен от външни страни чрез множество канали като чат, видео и обаждания. Сътрудничеството ще бъде в рамките на споразумение за техническо сътрудничество или търговско споразумение с техническа помощ. Това искане се отнася до предизвикателство за иновации, публикувано на отворена иновационна платформа.

 

ПОЛША
0210111001Полски производител на автомобилни спирачни компоненти предлага цинкови фосфатирани и импрегнирани с масло спирачни дискове, покрити с помощта на иновативна технология за потапяне, която осигурява подобрена издръжливост и защита на всички дискови повърхности. Търси се сътрудничество на основата на търговско споразумение с техническа помощ.

 

ГЕРМАНИЯ
TODE20210112001
Иновативно немско МСП, специализирано в усъвършенствани керамични сензорни технологии, предлага широка гама от точни и силно чувствителни, селективни и стабилни температурни сензорни елементи, базирани на керамична платинена тънкослойна технология, която може да се използва за приложения в автомобилната, енергийната, строителните и домашни приложения. Търсят се индустриални компании в тези целеви сектори за персонализирана адаптация на сензорните елементи въз основа на търговски споразумения с техническа помощ и партньори за дистрибуция.

 

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
OUK20201216002
Организация с нестопанска цел в Обединеното кралство може да произвежда и доставя набор от антитела, свързани с различни области на науката за живота, включително, но не само, онкологията, имунологията и невробиологията. Антителата са достъпни за доставчици на инструменти за сфери, свързани с науката за живота и изследователи в биотехнологични, фармацевтични и академични институти чрез лицензионно споразумение.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Искате да търгувате със страни извън ЕС – участвайте в уебинара Global Europe
Посветен на интернационализацията на българския бизнес и достъп до пазарите на Латинска Америка, Китай, Индия… Още
Покана за безплатни онлайн бизнес срещи в рамките на „Дни за технологичното и бизнес сътрудничество“
12 – 15 април 2021 г., по време на Hannover Messe Още
БИЗНЕС СРЕДА
Министерството на икономиката и Националната агенция по приходите проведоха среща с ресторантьорския бранш
Обмисля се нова процедура за МСП като компенсация на последиците от пандемията Още
3400 фирми са получили подкрепа с оборотен капитал за 38 млн. лв.
До момента преобладаващите бизнеси са ресторанти и заведения Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
До 28 февруари работодателите подават справки за доходи, изплатени през 2020 година на физически лица
НАП: Съобщенията за дерегистрация и промяна на регистрационни данни на касовите апарати ще се приемат от 1.03.2021
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
МЗХГ публикува Наръчник за Кампанията по директни плащания 2021
Основни изисквания за подпомагане по схемите, както и условията, на които трябва да отговорят стопаните Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Уебинар на тема: Управление на риска в стандартите на ISO за системи за управление - 24 февруари
Основните изисквания на стандартите за системите за управление за риска Още
ОБЩЕСТВЕНА КОНСУЛТАЦИЯ
ЕК организира обществена консултация относно „Следващото цифрово десетилетие: Приоритетите в цифровата област до 2030 г.“
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Виртуално международно изложение и съпътстваща конференция в сферата на биоиндустриите и технологиите „Global Bio India 2021”
1-3 март 2021 г. Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Еnterprise Europe Network