Назад

Обучение по специалност “Производство на месо, месни продукти и риба”


За да се подпомогнат производителите да изпълнят изискванията на Новия Закон за храните и поради големия интерес от страна на фирмите, Съюзът по хранителна промишленост към ФНТС организира обучение за придобиване на Професионална квалификация по професията “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”, специалност специалност “Производство на месо, месни продукти и риба”. Първият модул на обучението ще се проведе на 14, 15, 16, 17 и 18 октомври 2024 г. в Дом на техниката в София, ул. “Г.С.Раковски” № 108, 1 етаж, зала № 109. Тогава ще бъдат съобщени и другите дати за теорията и практиката на следващия модул.

Обучението се провежда от квалифицирани преподаватели по специалността. Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална квалификация” по образец на МОН.

Предвижда се ускорен курс. Целта е специалистите за по-кратко време да придобият Свидетелство за завършено професионално обучение. Тъй като програмата по това обучение е заложена с 960 часа теория и практика, или това означава 6 месеца, СХП  предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 два модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще представят основните теми от образователния курс – теория и практика. На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал, от който трябва да се подготвят за явяване на Държавен изпит пред Комисия.

Пълна информация тук