КОНКУРСИ
Конкурс за принос в науката „Питагор“ 2021 г.
Организира Министерството на образованието и науката - за съществен принос на български учени и научни колективи за развитието на науката в периода 2018-2020 г.
През 2021 г. наградите за принос в науката „Питагор“ на Министерство на образованието и науката се организират с изцяло нов регламент като ще бъдат връчвани отличия в следните категории:
• Голяма награда „Питагор“ за цялостен научен принос;
• Голяма награда „Питагор“ за млад учен;
• Награда „Питагор“ за научен колектив с успешна експлоатация и трансфер на научни резултати в полза на индустрията и/или обществото;
• Награда „Питагор“ за решаване на обществени предизвикателства (конкретната област за тази година ще бъде определена от журито и ще се публикува на страницата на МОН допълнително)
• Награда „Питагор“ за пробив в науката;
• Награда „Питагор“ за фирма с най-много инвестиции в научна дейност и развитие.
Изискванията към желаещите да участват в конкурса са:
-
Наличие на попълнен формуляр за участие;
-
Подадена справка с наукометрични показатели, включително патенти (при кандидатстване на колектив се подава сумарно за членовете на колектива, като в последствие журито ще го нормира към броя на участниците в колектива);
-
Подадена справка за участие в международни организации и проекти;
-
Ясно и конкретно формулиран принос за развитие на науката;
-
Доказателства за релевантност към съответната категория.
Кандидатите представят научните си резултати за период от 3 години (2018 - 2020) с изключение на Голяма награда „Питагор“ за цялостен принос, за която кандидатите представят обобщено най-значимите си научни резултати през цялата си кариера.
Кандидатури за участие в конкурса могат да подават научни или обществени организации, група учени и индивидуални учени. Министерството на образованието и науката запазва правото си да отправя индивидуални покани за участие към изявени учени, идентифицирани с помощта на аналитични данни от платформите, които проследяват наукометричните показатели (SCOPUS и/или Web of Science).
В процедурата нямат право да участват учени и научни колективи, носители на наградата „Питагор“ в предходни години. Изключение са носителите в категория „Голяма награда „Питагор“ за млад учен“, спечелили наградата преди не по-малко от 3 години.
Церемонията по награждаване ще се проведе в подходящ формат около националния празник 24 май – „Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност”.
При невъзможност за провеждане на церемонията наградите ще бъдат връчени по служебен път.
Крайният срок за подаване на предложенията е 16 април 2021 г. на електронни адреси:
vesela.vasileva@mon.bg и e.foteva@mon.bg
Регламент за конкурса
Формуляр за участие
НОВИНИ ОТ БТПП
Създаден е Съвет “Кръговата икономика – Зелената алтернатива за България“ при БТПП
Инициатива на предприемачи и представители на научната общност, подкрепена от Палатата
Още
Имате нужда от LEI код!
За фирмите и лицата, участващи на пазара с финансови инструменти
Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Туристическа борса "Вашата ваканция" 2021 - инициатива на Бургаската регионална туристическа асоциация
14 - 15 май 2021 г., Изложбен център „ФЛОРА“ , Бургас
Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Уебинар „Как европейските компании могат да обслужват пазара на Северна Америка от Канада: CETA & CUSMA“
31 март 2021 г. 16:00 ч. СЕТ
Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Еnterprise Europe Network
БИЗНЕС СРЕДА
Прием на документи за изплащане на компенсации по проект „Запази ме”
Указания на Агенцията по заетостта
Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Промени в ПМС № 151 от 2020 г. за условията и реда за изплащане на средства за запазване на заетостта
Промяна в базата, спрямо която се тества условието за ползване на помощта
Още
КОНКУРСИ
Конкурс за принос в науката „Питагор“ 2021 г.
Краен срок за подаване на предложения: 16 април 2021 г.
Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Правила, разпоредби и процедури, свързани с вноса на стоки във Виетнам
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Разлики в качеството на храните: Европейската комисия публикува проучване относно вкусовите различия в хранителните продукти