Назад

Международно признание: БТПП ще бъде домакин на Европейската регионална среща на световните търговски центрове през 2025г.



БТПП, като асоцииран член на Асоциацията на световните търговски центрове /АСТЦ/, участва в Европейската регионална среща на световните търговски центрове, която се проведе в хибриден формат – онлайн и на място в гр. Дрезден, Германия. Председателят на Палатата Цветан Симеонов и експерти се включиха в събитието, заедно с над 50 представители на световни търговски центрове в Европа.

Симеонов благодари, че кандидатурата на Палатата за домакин на следващата европейска среща на АСТЦ през 2025г. е одобрена и наблегна на факта, че събитието съвпада със 130-та годишнина на БТПП. В аванс, той информира за дневния ред, който очаква гостите в София, акцентирайки на съпътстващата културна и социална програма.

В рамките на своето изказване, председателят на Палатата представи предимствата на България, сред които стабилност, ниски данъци, нисък държавен дълг, приемливи разходи за труд и др. Симеонов направи кратко представяне и на София – бързо развиваща се европейска столица, център на предприемаческа и иновационна екосистема.

По време на двудневното събитие бе представена дейността на Световен търговски център Дрезден, домакин на срещата, както и икономиката на провинция Саксония, Германия. Обсъдени бяха още темите за услугите, които световните търговските центрове предоставят на своите членове, както и дейността на бизнес клубовете към тях и др.

Участниците в срещата отбелязаха и международния ден на световните търговски центрове. На 12 юни 2002 г. Майкъл Блумбърг, тогавашният кмет на град Ню Йорк, обявява този ден за ден на Световните търговски центрове.

22 години от тогава, членовете на асоциацията заявяват, че са още по-обединени и готови да подпомагат националните и местни икономики да се справят с предизвикателната среда за бизнес в международен план.