Брой 68 (2323), 08-04-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Уебинари, организирани от Центъра за индустриално сътрудничество ЕС – Япония, април – май 2021


EPA HELPDESK WEBINAR 34: ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ
Дата: 13 април 2021 г. - от 10:30 до 11:30 ч. CET
Краен срок за регистрация: понеделник, 12 април 2021 г.
https://www.eubusinessinjapan.eu/library/event/epa-helpdesk-webinar-34-fruits-and-vegetables

 

УЕБИНАР 169: РАБОТА В ЯПОНИЯ, ЧАСТ 1
Дата: 20 април 2021 г. - от 10:30 до 11:30 ч. CET
Краен срок за регистрация: понеделник, 19 април 2021 г.
https://www.eubusinessinjapan.eu/library/event/webinar-169-working-in-japan-as-an-expatriate-part-1-achieving-assignment-success       

ИЗНОС ЗА ЯПОНИЯ 17: ПРОЦЕС НА СЕРТИФИКАЦИЯ И ПРОЦЕДУРИ ЗА РАСТИТЕЛНИ ОРГАНИЧНИ ХРАНИ
Дата: 21 април 2021 г. - от 10:30 до 11:00 ч. CET
Краен срок за регистрация: вторник, 20 април 2021 г.
https://www.eubusinessinjapan.eu/library/event/export-to-japan-17-certification-process-and-procedures-for-organic-jas-plant-based-organic-food

 

EPA HELPDESK WEBINAR 35: ТЕКСТИЛ
Дата: 27 април 2021 г. - от 10:30 до 11:30 ч. CET
Краен срок за регистрация: понеделник, 26 април 2021 г.
https://www.eubusinessinjapan.eu/library/event/epa-helpdesk-webinar-35-textiles

 

ИЗНОС ЗА ЯПОНИЯ 18: ПРОЦЕС НА СЕРТИФИКАЦИЯ И ПРОЦЕДУРИ ЗА ОРГАНИЧНИ ХРАНИ ОТ ЖИВОТИНСКИ ПРОИЗХОД
Дата: 28 април 2021 г. - от 10:30 до 11:00 ч. CET
Краен срок за регистрация: вторник, 27 април 2021 г.
https://www.eubusinessinjapan.eu/library/event/export-to-japan-18-certification-process-and-procedures-for-organic-jas-animal-based-organic-food

 

УЕБИНАР 170: РАБОТА В ЯПОНИЯ, ЧАСТ 2 (Ръководство стъпка по стъпка и контролен списък за бъдещи емигранти)
Дата: 4 май 2021 г. - от 10:30 до 11:30 ч. CET
Краен срок за регистрация: понеделник, 3 май 2021 г.
https://www.eubusinessinjapan.eu/library/event/webinar-170-working-in-japan-as-an-expatriate-part-2-step-by-step-guide-and-checklist-for-future-expatriates

 

ИЗНОС ЗА ЯПОНИЯ 19: ПРОЦЕС НА СЕРТИФИКАЦИЯ И ПРОЦЕДУРИ ЗА ПРЕРАБОТЕНИ ОРГАНИЧНИ ХРАНИ
Дата: 5 май 2021 г. - от 10:30 до 11:00 ч. CET
Краен срок за регистрация: вторник, 4 май 2021 г.
https://www.eubusinessinjapan.eu/library/event/export-to-japan-19-certification-process-and-procedures-for-organic-jas-processed-organic-food

--------------------

За да участвате в събитията е необходима предварителна безплатна регистрация тук
След потвърждение на заявката за регистрация от Центъра за индустриално сътрудничество ЕС-Япония, можете да се регистрирате и да се присъедините към конкретно събитие.

Участието е безплатно!

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП е за преразглеждане на наложените ограничителни мерки за големите нехранителни магазини
Настоява за равноправно третиране на всички бизнеси Още
Активизиране на бизнес контактите между България и Ирландия
Договорен е активен обмен на информация с цел подпомагане на бизнеса от двете страни Още
Необходими са съвместни усилия на бизнеса, научната общност и правителството за преминаване към кръгова икономика
Десислава Димитрова, председател на Съвета „Кръговата икономика – Зелената алтернатива за България“ Още
Покана за виртуална конференция с руски компании от Татарстан, 13 април 2021 г.
Предвидени са B2B срещи Още
БТПП - партньор на Career Show Tech
2000 ИТ специалисти ще се срещнат с работодатели от България и Европа Още
Седмица на Асоциацията на световните търговски центрове
Виртуалното събитие ще събере представители на бизнеса, водещи международни и национални компании... Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Фирмите декларират авансови вноски до 15 април
От тази година е променен редът за деклариране на авансовите вноски, напомнят от Национална агенция за приходите Още
НАУКА И ИНОВАЦИИ
Правителството одобри актуализирана Национална пътна карта за научна инфраструктура
Подобряване на ефективността на системата от научни инфраструктури в страната Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Уебинари, организирани от Центъра за индустриално сътрудничество ЕС – Япония, април – май 2021