Брой 100 (2355), 31-05-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Търговска мисия с посещение на Международно индустриално изложение INNOPROM 2021,


В периода 04-08.07.2021 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участието на български малки и средни предприятия (МСП) в Търговска мисия за посещение на Международно индустриално изложение INNOPROM 2021, 05-08.07.2021 г., гр. Екатеринбург, Руска Федерация.

Поканени за участие в търговската мисия са български малки и средни предприятия в областта на машиностроенето, металообработването, електротехниката, електрониката, роботика, металургията и добивната промишленост, химическата промишленост, информационни и комуникационни технологии, както и фирми, на които основната икономическа дейност попада в една от определените в Националната стратегия за насърчаване на малките и средните предприятия 2014-2020 (НСНМСП) групи, посочени в приложение № 10 към настоящата покана. Проявата се организира в изпълнение на дейност 1 „Организиране на търговски мисии в чужбина” по проект BG16RFOP002-2.052-0001 „Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

От 2010 г. изложението INNOPROM се провежда ежегодно и е основната индустриална, търговска и експортна платформа, която Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация подкрепя. Около 80% от посетителите на изложението са професионални купувачи от цял свят и специалисти от индустриални предприятия, които взимат решения за въвеждане на нови продукти и технологии в производството. Новите насоки за развитие на събитието през 2021 г. са индустриалните информационни технологии, комуникационни системи и технологии за машини. Сред изложителите ще са и изследователски и производствени асоциации, предоставящи решения за индустриалната автоматизация, както и индустриални роботи.

Основната тема на тазгодишното издание е „гъвкаво“ производство, а страна партньор е Италия. Ще се проведат и:

  • Тематични дискусии за бъдещето на световната и руската индустрия с участието на лидерите на правителството на Руската федерация и изпълнителни директори на световни и руски компании;
  • Директна B2B комуникация с международни производители от Европа, Азия и Америка и др.

По време на изложбените дни ще се проведе и Седмото руско-китайско експо, където ще бъдат представени актуални руско-китайски проекти, търговско-икономическият и инвестиционният потенциал на двете страни.

Предварителната програма на търговската мисия предвижда да се посети INNOPROM 2021, както и да бъдат проведени двустранни срещи с руски и други чуждестранни фирми, участници на изложението, също и участие в съпътстващи конференции на различни теми: дигитално производство; иновации в индустрията; международен симпозиум по роботика; нови материали в индустрията; химическа индустрия и др.

За участие в търговската мисия, ИАНМСП поема разходите, свързани с осигуряването на превоз (самолетен билет); трансфери и вътрешен транспорт; хотелско настаняване за един представител на предприятие; разходи за входни такси за посещение на нетуъркинг събития и друг вид разходи, свързани с основния предмет на мисията.

Предприятията, участници в търговската мисия, следва да поемат разходите за дневни, виза, медицинска застраховка и други от личен характер, свързани с командироването и пребиваването на определения от тях представител.

Пълна информация за необходими документи и срокове ТУК

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Активизиране на партньорството с Търговско-промишлената палата на Барселона
Бяха дискутирани възможности за привличане на испански инвеститори Още
БТПП предлага богата база данни с оферти за бизнес сътрудничество
Над 200 актуални оферти от цял свят за търговия, коопериране, ноу-хау Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Търговско-промишлена палата – Стара Загора е с обновено ръководство
Общото събрание на членовете на сдружението се проведе на 27 май Още
НОВИНИ ОТ СМЕСЕНИ ПАЛАТИ
Как българският бизнес може да се възползва от търговската война с Китай
Лъчезар Динев, председател на Българо-китайската търговско-промишлена палата, пред Bloomberg TV Bulgaria. Още
Асоциацията на българо-арабски икономически камари с нов офис
БИЗНЕС СРЕДА
Разработва се пакет от мерки за възстановяване на бизнеса след пандемията
Преминаване от режим, в който се заплащаше на бизнесите, тъй като са затворени, към режим на подпомагане на възстановяването им Още
НСИ: Бизнес климатът през май се подобрява
Във всички наблюдавани сектори - промишленост, строителство, търговия на дребно и услуги Още
ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛЕН СЪВЕТ
ИСС настоява за по-амбициозни цели в Споразумението за партньорство 2021-2027 г. и за анализ на възможностите за работата от разстояние
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Подаване на информация за списъка на стопанските субекти с нарушения
За случаи на недобросъвестно и нелоялно поведение в процеса на възлагане на обществени поръчки Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Търговска мисия с посещение на Международно индустриално изложение INNOPROM 2021,
5-8 юли 2021 г., гр. Екатеринбург, Руска Федерация Още