Брой 81 (1839), 25-04-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

Комисията приема нов регламент за намаляване на трансмазнините в храните


Европейската комисия прие нов регламент за определяне на максималния лимит за използването на промишлено произведените трансмазнини в храните от ЕС. Мярката има за цел да защити здравето на потребителите и да предостави на европейците възможности за по-здравословно хранене.

През годините редица научни изследвания, включително и на Европейския орган за безопасност на храните, подчертаха че хранителният прием на трансмазнините трябва да бъде възможно най-нисък, за да се избегнат рисковете за здравето.

Максималният лимит, който е наложен днес, е до 2 грама от промишлено произведени трансмазнини на 100 грама от мазнините в храна, предназначена за крайния консуматор и храна за доставка на дребно. Също така, производителите трябва да предоставят информация за количеството трансмазнини в храна, доставена на други предприятия, ако лимитът от 2 грама е надвишен.

Регулацията ще влезе в сила от 2 април 2021г.

За повече информация ТУК

 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТ ПАЛАТАТА
Светли Великденски Празници !
НОВИНИ ОТ БТПП
Кръгла маса в Народното събрание, посветена на 100-годишнината от създаването на Международната организация на труда
Среща с новоназначения ръководител на СТИВ - Загреб
БТПП и СТИВ ще насърчават връзките между предприемачи от двете страни Още
Предстои осмото издание на Балканския Винен Конкурс и Фестивал
Организационна среща с председателя на Българската асоциация на износителите на вино Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Кръгла маса на тема „Професионално образование – поглед в бъдещето” се проведе в Стара Загора
В рамките на седмото издание на Областната панорама по професионално образование и кариерно развитие Още
ФИНАНСИ
Министерството на финансите изпрати на Европейската комисия Националната програма за реформи и Конвергентна програма за периода 2019-2022 г.
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Покана за българско участие в международно изложение за хранителни продукти, безалкохолни напитки и вина “SIAL”
19-21 септември 2019г., Делхи, Индия, на изложбена площ, осигурена със средства от ЕС Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Комисията приема нов регламент за намаляване на трансмазнините в храните
Регулацията ще влезе в сила от 2 април 2021г. Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network