Назад

Българо-гръцки бизнес форум на 3 октомври 2024г. в БТПП


БТПП, съвместно с Атинска търговско-промишлена палата, Гръцката федерация на предприятията, Българо-гръцката търговско-промишлена камара и Търговския отдел на Посолството на Гърция в София, организира Българо-гръцки бизнес форум на 3 октомври 2024г. от 10.00ч. в БТПП.

Във форума от гръцка страна се предвижда участие на компании от секторите: хранително вкусова промишленост, луксозни стоки, производство на електроенергия, инфраструктура, строителство, корабоплаване, индустриалното производство на жироскопи, системи за сигурност и контрол на достъп, недвижими имоти, хотелиерство, медицинско оборудване, търговия на едро с пластмасови суровини,  киберсигурност и управление на риска и др. Списък на компаниите разгледайте тук.

Желаещите да участват в двустранните срещи, могат да се регистрират на  следния линк, в срок до 1 октомври 2024г. /вторник/. Участието е безплатно. Работни езици на форума са български и гръцки с превод.

При наличие на допълнителни въпроси, може да се свързвате с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП, тел.: 02 8117 489, 8117 421 или e-mail: irelations@bcci.bg

------------

Гърция е традиционен икономически партньор на нашата страна. Двустранният стокообмен през 2023 г. възлиза на 4621,8 млн. евро. Износът е 2447,4 млн. евро, а вносът - 2174,4 млн. евро. Данните показват, че съществува потенциал за разширяване на сътрудничеството в редица сектори – хранителна промишленост и бързооборотни стоки, биопродукти, мебелна промишленост, козметика, включително и по отношение на създаване на смесени предприятия за съвместно излизане на трети пазари, и др.

По информация от БНБ сумарните инвестиции от Гърция в България към 1 януари 2024 г. възлизат на 3,570 млрд. евро.