Назад

България на Korea Import Fair 2024




В периода 4-6 юли 2024 г. в изложбения комплекс COEX в Сеул се проведе ежегодното изложение на вносителите на стоки и услуги в Република Корея "Korea Import Fair 2024" с участието на 200 компании от 60 държави. Организатор на мащабната проява е Корейската асоциация на вносителите (Korea Importers Association – KOIMA) със спомоществователството на Министерството на търговията, индустрията и енергетиката на Република Корея, чуждестранни пратеници и акредитирани в страната посланици, Корейската асоциация за международна търговия и др.

Българският посланик Петър Крайчев и ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси в Посолство-Сеул Илия Деков участваха в откриването на изложението. Тържественото начало на форума бе уважено от официални лица и акредитирани в Сеул посланици на 66 държави.

През настоящата година на Посолството на Република България в Сеул бе предоставен щанд, на който бяха представени предлагани на корейския пазар продукти на българските компании "Bulgarian Rose" (козметика); "Royal Bees" (мед); "Casa Kakau" (био шоколад); "Brestovitsa Winery" (вина), както и рекламни брошури на Българската агенция за инвестиции и София Тех Парк. В подкрепа на посолството при подготовката и участието на изложението за поредна година се включи Николай Жейнов, който през последните над десет години успешно популяризира достойнствата на българската маслодайна роза в Република Корея.

Българският щанд предизвика интерес сред посетителите на изложението и дипломатическия корпус, като бе приветстван лично и от председателя на KOIMA Ким Бюнг-Куан. Със своите 8 500 членуващи организации KOIMA има над 50-годишна история и е известна като основната корейска структура, посветена изключително на осигуряването на вноса на стоки и услуги в Република Корея.