Назад

Предстоят интересни българо-турски делови инициативи



Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна със Синем Таштан, търговски съветник  към Посолството на Турция в София. В срещата участва и Емрах Сазак, изпълнителен директор на Българско-турската търговско-индустриална камара.

По време на разговора бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи. На 10 май от 15 часа в сградата на БТПП предстои да се проведат двустранни срещи с представители на индустриална зона Ostim Industrial Area, гр. Анкара, Турция. На срещата бе констатирано, че в тези сложни за световната икономика времена българските компании получават една добра възможност да си осигурят на изгодни цени материали и консумативи от турски потенциални партньори, опериращи в Ostim Industrial Area.

Заинтересованите фирми и организации могат да заявят участие в Дирекция "Международно сътрудничество и международни организации" при БТПП на имейл: irelations@bcci.bg.

Турските компании са от следните браншове и производства:

  • Производство на машини за тестване на автомобили (динамометър, машина за тестване на спирачките, машина за тестване на окачването, машина за приплъзване и др.) , софтуер за система за проверка на автомобили.
  • Производство на топлинните устройства и болтови модулни резервоари за съхранение на вода
  • Металообработка с ръчни стругове и вертикални обработващи центрове; части за отбранителната индустрия, бетонови заводи и външни асансьори.
  • Конвейерно производство и стоманени лентови вериги, вериги за скрепер.
  • Проекти и дейности в отбранителната индустрия на високотехнологични компании
  • Производство на каучук
  • Индустриални решения, основно за мебелната промишленост.                                                                                     

До края на настоящата година Търговският отдел към Посолството на Турция предстои да организира в страната допълнителни бизнес събития, ориентирани към транспортно оборудване, зелена енергия, туризъм, ИТ, умни градове и др. За повече информация: имейл: sofya@ticaret.gov.tr и тел: 02 9581202.