Съюзът по хранителна промишленост организира национален тридневен научно-практически курс „Вътрешни одитори на НАССР. Етикетиране, енергийна стойност на храните" на 1 , 2 и 3 септември 2021 г. в София, Дом на техниката.
ТЕМИ:
• Основни принципи на НАССР системата – разработване, въвеждане и одитиране. Основни изисквания на Codex Alimentarius
• Вътрешен одит на системите за управление на безопасността на храните – по изискванията на FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification), Общи принципи и прилагане на законодателството (R – 178/2002) на ЕС в областта за осигуряване на проследимост на храните
• Етикетирането на храните – подробно разясняване на изискванията на новия Регламент 1169/2011 за Етикетирането на хранителни продукти. Съставяне на етикети и практически упражнения с Дискусия по темата.
• Нормативни изисквания за определяне енергийната стойност на храните – практически упражнения
Пълна информация ТУК
Срок за заявяване на участие: 30 август.