Брой 95 (855), 21-05-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Семинар за мениджмънта на хранително-вкусовата промишленост

По инициатива на GS1 България и ЦСБ-Систем България се проведе третото издание на семинара „Браншова компетентност, иновации и глобални стандарти – правилната рецепта за успех!“.

Големият брой участници за пореден път бе знак за актуалността на темата за фирмите от хранително-вкусовата промишленост.  Те имаха възможността да се запознаят теоретично с функционалностите и предимствата на IT-решенията на ЦСБ-Систем, както и със същността и приложението на  стандартите GS1. Получиха практически знания за използването на тези решения и значителната  полза от внедряването на стандартите GS1 като глобален език за комуникация между търговските партньори. Фирмите получиха полезна информация как да отговорят на изискванията за проследимост и управление на качеството.

Участниците бяха въведените в основните елементи на Системата от стандарти GS1 – основните идентификатори, различните видове баркод символи, електронен обмен на данни. Акцент бе поставен върху маркирането на пресни храни и стоки с променливи тегла. Обърнато бе внимание и върху мобилното приложение на GS1 България “БГ Баркод”, което позволява проверка легитимността на баркодове, издадени от GS1. Организацията е в процес на разработване на нова версия на приложението и на Продуктов каталог за своите членове. Чрез новата версия на БГ Баркод и Продуктовия каталог фирмите лесно ще могат да отговорят на изискванията на Регламент 1169/2011 за за предоставяне на качествената информация на потребителите.

Представител на фирма „Тандем-В“ очерта придобитите ползи за компанията от внедряването на иновативната система на ЦСБ-Систем и използването на глобалните стандарти GS1. Разгледана бе и темата за Електронния обмен на данни (EDI) и облекченията, които предоставя в комуникацията между търговските партньори.

По време на дискусиите, участниците имаха възможност да споделят своя опит, да разкажат за трудностите, които срещат в ежедневната си дейност и начините за справяне с тях.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП участва в дискусиите в Рига за „Източното партньорство”
Семинар за мениджмънта на хранително-вкусовата промишленост
Акцент бе поставен върху маркирането на пресни храни и стоки с променливи тегла Още
Възможностите за бизнес и инвестиции в Гана – тема на среща в Палатата
Амбициозна програма за подобряване на инвестиционната среда; икономически ръст 7.4% Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Мариана Кукушева: Основен проблем на хлебарите и сладкарите остава сивият сектор
Днес е Денят на хлебаря, Спасовден Още
ТРУДОВИ И ОСИГУРИТЕЛНИ ОТНОШЕНИЯ
Законово се регламентират еднодневните трудови договори
Работодателите не изпращат уведомления в НАП, не връчват длъжностна характеристика и не издават заповед за прекратяване на трудовия договор.... Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия реагира остро на приложението на въведената от Германия минимална работна заплата по отношение на международните превозвачи
Българското правителство ще продължи да настоява да не се прилагат немските национални разпоредби за минимално заплащане към международния транспорт Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Състезание “Климатична купа за европейски предприятия”
За участващите предприятия са предвидени опростени енергийни одити Още