Предимствата и ползите за МСП от използването на ваучери за храна бе темата на семинар, организиран от БТПП и „Содексо Пасс България” ЕООД.
Лекторът Марин Илиев, експерт ваучери за храна и мениджър индиректни продажби в „Содексо Пасс България”, представи информация за същността на ваучерите за храна, данъчните облекчения и начините на приложение, както и стъпките на процеса - договор, поръчка, плащане, осчетоводяване. Експертизата на «Содексо Пасс България» в тази област се базира да добри практики и прилагането на световния опит. Подчертано бе, че при използването на ваучери за храна фирмите си осигуряват допълнителни приходи, повишават доходите на служителите си, а от там и тяхната удовлетвореност и мотивация за подобряване на производителността. В условията на криза отговорният бизнес е този, който оцелява и се развива.
Както е известно, с усилията и на БТПП сумите за ваучери в бюджета за 2014 г. бяха увеличени от 200 млн. на 240 млн. лв.
-----------------
„Содексо Пасс България” ЕООД е дружество, регистрирано по Търговския закон със 100% капитал, собственост на фирма „Содексо Пасс Интернацонал С.А.С.”, Франция. Специализирано е за издаване и предоставяне на ваучери за храна. Дружеството е лидер в мотивационните решения, има най-голям обем на издадени ваучери в България и най-добре развита мрежа от търговски обекти в страната.
„Содексо Пасс България” ЕООД е пряк член на БТПП. През 2011 г. между Дружеството и Палатата бе подписан договор за сътрудничество, според който «Содексо Пасс България» се ангажра да издава ваучери за храна и да ги предоставя на клиенти, осигурени чрез посредничеството на БТПП.