Назад

Автомобилен салон София 2024


18 – 27 октомври 2024,  София, Интер Експо Център

Няколко дни остават до откриването на 26-то изложение „Автомобилен салон София 2024”. Този празник на автомобилите е уникален шанс за всеки, който иска лично да види бъдещето на автомобилостроенето, да се докосне до последните модели и иновативни технологии, да се запознае с най-добрите автомобили.

„Автомобилен салон София 2024” се организира от „Асоциацията на автомобилните производители” и се осъществява с подкрепата и партньорството на: „А1”, „ОББ Интерлийз”, „GENERALI” - Официален застраховател на „Автомобилен салон София”, „Shell” - Официални бензиностанции, „УниКредит Лизинг”, „Александър Тур”, Гуми „Диана”, както и „NOVA” и „DIEMA EXTRA”.

Само две са международните автомобилни изложения в Европа през тази година – в Париж и София. И двете са през октомври. По предварителна информация българското изложение се очаква да е по-богато на експонати и марки дори от  парижкото. Това автоматично превръща нашият салон, в събитие с изключително важна роля в бранша - не само за Балканите, но и за целия континент.

Българските клиенти ще могат да видят новите екземпляри на над 35 бр. автомобилни бранда, да ги сравнят в детайли, да се консултират със специалисти и дори да ги покарат. Над 200 бр. ще са експонатите в залите на „Интер Експо Център”. От тях почти 40 бр. са чисто електрически, а над 100 бр. разполагат с модерни и екологични хибридни задвижвания. Към 50 бр. ще са премиерите, които ще бъдат показани пред широката публика у нас за първи път.

Най-нетърпеливите фенове ще могат лично да тестват поне 120 бр. чисто нови коли, осигурени за тест-драйв. На изложението ще могат да се видят и нови за България марки и модели.

В рамките на изложението посетителите ще могат да се възползват от най-добрите предложения за застрахователни и лизинг услуги, както и от огромното разнообразие автомобилни продукти, аксесоари и тунинг системи.

Освен новите актуални предложения от производителите, запалянковците ще могат да видят и пипнат някои уникални спортни шедьоври, като „McLaren GT” в една от най-скъпите си версии, „Lamborghini Aventador”, а и някои „масъл карс“, които нарушават сърцебиенето – „Chevrolet Camaro SS”, „Dodge Challenger” с 6.2 HEMI Supercharged V8 мотор със 717 конски сили мощност и др. Ценителите ще могат да се докоснат и до някои супер класики от близкото и далечно минало, от които са произведени ограничени бройки, като например един от само 902-те „Plymouth Barracuda” от 1970 г. с V8 двигател, уникален „Mercedes 300 S Coupe” от 1954 г., от който са произведени едва 213 екземпляра, „Mercedes 190 SL” 1961 и дори произведен през 1938 кабриолет, най-популярният преди войната „Mercedes 170V” с двигател 1,7 и мощност 38 к.с.

За всички посетители са осигурени и куп други съпътстващи разнообразни забавления, изненади и възможности да спечелят награди, най-голямата от които е автомобил по избор. За големите фенове има специална зона с рали симулатори за екстремни преживявания, както и специално обособена зона за храни и напитки. А за най-малките има детски кът с интересни и полезни занимания: Академия за пътна безопасност – стани шофьор и опознай знаците, арт работилница за илюстрации и керамични фигури, както и зона за игри, басейн с топки и др.

18 – 27 октомври 2024

София, ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР

сайт - https://sofiamotorshow.bg/